Raftehegn

Ønsker du et hegn med et rustikt udseende, der er udført i naturens materialer, så er et raftehegn det perfekte valg.

Raftehegnets naturlige udtryk passer ideelt omkring fx dit sommerhus. Som du langsomt bevæger dig væk fra byens trummerum og ud på landet, er udsigten præget af naturens rå fremtoning.

Følelsen af at slappe mere og mere af kan du roligt holde fast i med et raftehegn.

Lad hverdagens trivielle opgaver ligge hjemme og nyd et råt raftehegn omkring dit sommerhus. Brug din sparsomme tid på landet til at nyde samværet med familie og venner og ikke på monotone opgaver. Raftehegn kræver minimal vedligeholdelse. Det er langtidsholdbart og holder også til vindens susen og saltvandets sprøjt ved kysterne. Med tiden falder det kun endnu bedre ind i omgivelserne.

Med et raftehegn får du træerne helt tæt på, så stilen i det solide naturhegn matcher både skov og strand og er et klassisk design for alle, der ønsker at byde naturens smukke materialer velkommen.

EKSPERTER I RAFTEHEGN

Hegnssnedkeren er specialist i raftehegn, og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, eller hvis du er i tvivl om hvilken type hegn, der passer til din grund og dine behov. Vi kører i hele landet.

Kontakt os for at få et uforpligtende tilbud på dit nye raftehegn. Du finder vores kontaktoplysninger på siden her.

Vi fremstiller raftehegn i høj kvalitet af forskellige træsorter, typisk af ubehandlet lærketræ eller trykimprægneret fyrretræ. Vores raftehegn findes grundlæggende i to modeller, alt efter hvad du foretrækker: Enten med vandrette eller med lodrette rafter. Uanset hvilket design, der tiltaler dig, vil den naturlige afstand mellem rafterne gøre, at der ikke kan opstå undertryk på bagsiden af hegnet. Således sikres, at dit nye havehegn står godt og stabilt længe. Du behøver med andre ord ikke at frygte for dit nye hegn, når vinterens storme raser, og du måske oven i købet sidder langt væk eller foretrækker at holde dig inden døre.

Vi fremstiller vores raftehegn i standardelementer, der måler 198 cm i bredden. Det robuste raftehegn kan sagtens bære denne bredde mellem stolperne, og sådan sparer du på større afstande overflødige hegnsstolper og dermed unødvendigt gravearbejde.

Med baggrund i vores håndværksmæssige ekspertise leverer vi rafte hegn fra vores eget værksted i højderne 120 cm, 150 cm eller 180 cm. Den valgte højde afhænger af formålet med hegnet. Skal det blot give en synlig afgrænsning af din grund og forhindre småbørn i at løbe ud, eller har du brug for decideret afskærmning for vind eller nysgerrige blikke?

Vi fremstiller rafte hegn i høj kvalitet af forskellige træsorter, typisk af ubehandlet lærketræ eller trykimprægneret fyrretræ. Vores raftehegn findes grundlæggende i to modeller, alt efter hvad du foretrækker: Enten med vandrette eller med lodrette rafter. Uanset hvilket design, der tiltaler dig, vil den naturlige afstand mellem rafterne gøre, at der ikke kan opstå undertryk på bagsiden af hegnet. Således sikres, at dit nye havehegn står godt og stabilt længe. Du behøver med andre ord ikke at frygte for dit nye hegn, når vinterens storme raser, og du måske oven i købet sidder langt væk eller foretrækker at holde dig inden døre.

Vi fremstiller vores rafte hegn i standardelementer, der måler 198 cm i bredden. Det robuste raftehegn kan sagtens bære denne bredde mellem stolperne, og sådan sparer du på større afstande overflødige hegnsstolper og dermed unødvendigt gravearbejde.

Med baggrund i vores håndværksmæssige ekspertise leverer vi raftehegn fra vores eget værksted i højderne 120 cm, 150 cm eller 180 cm. Den valgte højde afhænger af formålet med hegnet. Skal det blot give en synlig afgrænsning af din grund og forhindre småbørn i at løbe ud, eller har du brug for decideret afskærmning for vind eller nysgerrige blikke?

Raftehegn i Århus

OPMÅLING OG MONTERING AF RAFTEHEGN

For at vi sammen kan sikre det bedst mulige resultat tilpasset netop din grund og dine drømme tilbyder vi indledende opmåling. Store og små hældninger på grunden og skæve hjørner kan nemt tænkes ind i konstruktionen, så det færdige resultat ser professionelt ud og du kan glæde dig over det længe. Desuden kan vi med personlig vejledning rådgive om mulighederne for havelåger og porte, så bil eller campingvogn kan komme ind og stå afskærmet på grunden.

Ønsker du det, påtager vi os også kyndig opsætning af raftehegn.

BÆREDYGTIGT HEGN MED RAFTER

Det klassiske naturhegn af rafter med bark kræver ingen efterbehandling med olie, maling eller træbeskyttelse. Udover at spare dig både tid og penge bliver miljøet altså også sparet for en masse forurening, når du vælger et rafte hegn. Selv rafte hegn af trykimprægnerede rundstokke er allerede behandlet på forsvarlig vis. Den lange holdbarhed på dit nye rafte hegn betyder desuden over årene et lavere forbrug af skovet træ.

Vil du med tiden plante frodige blomster op ad dit raftehegn, bør det ikke være et problem. De små mellemrum mellem rafterne giver en vis luftcirkulation, og selvom der naturligvis kun kommer sparsomt med sol på plantens bagside, skulle det være muligt at skabe en farverig væg af klatreplanter.

RAFTEHEGN I SKEL

Skal dit nye hegn sættes op i skel, anbefaler vi, at du kontakter din nabo og laver en aftale med vedkommende. Desværre kan nabostridigheder nemt slå skår i glæden over dit nye raftehegn, hvis de føler sig forbigået i processen. Der skal heldigvis sjældent mere til end en kop kaffe og chancen for at tænke over mulighederne og finansieringen. Et raftehegn byder på masser af variationer, så mon ikke I sammen kan finde en løsning til glæde for begge parter i mange år fremover.

Se også: